Revisie tekeningen op orde

Revisie tekeningen op orde 

Goed onderhoud, een gedegen onderhoudsplanning, alles begint met juiste revisie tekeningen.

Klimaatklachten zijn vaak een gevolg van slecht of geen (goed) onderhoud, evenals optredende storingen.

Daarnaast is het ons inziens noodzakelijk om voor de gebruiker in beeld te krijgen hoe daadwerkelijk de installaties zijn, voor het bedrijfsproces i.r.t. tot de bedrijfsvoering.

Hoe installaties werkelijk zijn aangebracht, hoe installaties zijn ingeregeld en afgesteld, uit welk jaar de onderdelen komen zoals ketels, warmtepompen, luchtbehandelingskasten, koelmachine’s, afsluiter, pompen enz. zijn bij het uitvoeren van correct Beheer en Onderhoud

van wezenlijk belang op uw onderhoudskosten door de loop der jaren heen.

AVD is ingeschakeld om bij Alrijne ziekenhuizen de installaties op orde te krijgen van “as-build / revisie” tekeningen, het op locatie opnemen van de huidige installaties d.m.v. het maken van foto’s, het openen van verlaagde plafond, opname technische ruimten en schachten en directe opname huidige staat van dienst van appendages-, isolatie-, afgedopte leidingen enz.

Van deze opnamen worden rapportage’s gemaakt met beeldmateriaal en adviezen wat hieraan te doen, ook mogelijk met een kostenopgave inzake herstelwerkzaamheden door installatie bedrijven.

Alle tekeningen worden gemaakt in StabiCAD, waarbij bij alle apparatuur het fabrikaat, type, inregelstand enz. wordt ingevoerd.

Tevens koppelen wij de GBS-coderingen, welke in het GBS-systeem van de gebruiker staat vermeld, in de revisie tekeningen, zodat bij storingen een monteur direct naar de plaats kan worden gezonden om een storing te verhelpen.

Vanuit de revisie tekening heeft hij direct alle beschikbare informatie tot zijn beschikking.

Omdat alle revisie na gereed komen van onze werkzaamheden up to date is, kunnen onvolkomenheden en verassingen in uitgaven voorkomen worden.

Een gebruiker weet direct waar hij jaarlijks aan toe is, en bij (interne) verbouwingen is een installateur direct op de hoogte van de huidige situatie van het gebouw.

Dit voorkomt hoge extra kosten welke een installateur op zal nemen bij de uitvoering van de aanpassingswerkzaamheden.

OVER ONS

Drijvende kracht achter Technisch advies-, ontwerp en calculatie bureau AVD is eigenaar Arie van Duijvenbode, sinds 1986 werkzaam in de installatiebranche. Zijn kennis en ervaring deed hij op in diverse functies: van 1e monteur-, werkvoorbereider tot projectleider grote utiliteitsprojecten. Lees meer…

CONTACT

Technische ontwerp & tekenbureau AVD B.V.
Hoorneslaan 598
2221 GL Katwijk aan Zee
Tel. 06 – 20 01 99 33
E-mail: info@technischadviesbureau-avd.nl

1401202394_46-facebook                3c9eaa4c8dd944eade4d976497f7c5e9                iconmonstr-email-9-icon